Jótékonysági árverés Dunaújvárosban

Az összes kép elkelt, az adománygyűjtő ládába is érkezett segítség

Az összes kép elkelt, az adománygyűjtő ládába is érkezett segítség, az eseményt Karácsony János remek műsora keretezte: minden szempontból átütő sikert hozott a transzplantáltak javára szervezett jótékony célú árverés az dunaújvárosi Munkásművelődési Központban

Nem mindennapi módon csatlakozott egy nemes kezdeményezéshez Dunaújváros: a Munkásművelődési Központ biztosított helyszínt a Magyar Szervátültetettek Szövetsége (MSZSZ) programja, az „Összefogás az életért„ elnevezésű segélyalap javára rendezett aukciónak; az intézmény ráadásul múlhatatlan szervezői érdemeket is vállalt a kezdeményezés lebonyolításából. 

Segítség így is, úgy is

„A közösség erejéből mi mindig sokat merítünk!” – ez volt az egyik kulcsmondata annak a kisfilmnek, amely mintegy bevezetésül szolgált az árverés előtt, és az együttműködés erejét emelte ki köszöntőjében Berente Judit, a szövetség elnöke is: 

– Hiszünk abban, hogy együtt sikerülhet segíteni egy új élet kezdetét minden szervátültetett társunknak – idén már 24 éve működik a szövetség, és a betegedukáció, a sportolás, vagy éppen a donorcsaládokkal történő kapcsolatfelvétel mellett a rászorulók segítése is fontos feladatunk.

A vírus veszélyhelyzet a transzplantáltak körében is súlyos helyzetet teremtett – ezért is tartom csodálatosnak azt a dunaújvárosi kezdeményezést, ami az aukció megálmodója és fő létrehozója, Pálfy Andrea és férje, egyúttal donora, Pálfy Balázs valósított meg. Köszönet és hála jár minden közreműködőnek, segítőnek! 

A segélyprogram részleteit dr. Grózli Csaba, az MSZSZ szakmai igazgatója összegezte, majd a köszönet hangján üdvözölte a kezdeményezést Pintér Tamás polgármester is, aki szintén az együttműködés, a közös segítségnyújtás motívumát hangsúlyozta:  

– Az összefogás hatalmas erővel bír akár egy-egy család megsegítése során is – úgy érzem, ezzel az akcióval újabb olyan kezdeményezés valósul meg, amelyre joggal lehetünk büszkék. A leginkább rászorulók segítése az anyagi támogatáson túl a baráti gesztusok, szimbolikus ölelések szintjén is fontos. Azt üzeni, hogy ti is fontosak, értékesek vagytok! Büszke vagyok az összefogásra, és nagyon remélem, sikeres lesz az árverés! 

Siker minden fronton

A program sikerének alapjául az árverésre bocsátott műgyűjtemény szolgált – az MMK-ban kiállító alkotókhoz vendégként csatlakozott képével Tarján Zsófia, a Honeybeast énekese.

De lássuk a műveket felajánló alkotók teljes listáját:

 • Hingyi N. Marcsi,
 • Pulay Csilla,
 • Godó Gyuláné,
 • Radnóné Tóth Anikó,
 • Tubáné Bereczki Izabella,
 • Horváth Szilvia,
 • Gusztos Piroska,
 • Sebestyén Regina,
 • Smith Julianna,
 • Molnár Jánosné Kovács Ágnes,
 • Gódányné Homoki Mária,
 • Jousse Erzsébet,
 • Nyitrai Mihály.

Nekik is jár a köszönet a segítségért! 

Az önkormányzat részéről Szalay Andrea volt a szervező, aki egyben konferált is az eseményen, az árverést Farkas Lajos, az Intercisa Múzeum igazgatója vezette. A szövetség részéről jelen volt még Ruzsics Andrea, az MSZSZ kommunikációs referense és Jószolgálati nagykövete, az aukciót Karácsony János, az LGT gitáros-énekese, szintén a szervezet Jószolgálati nagykövete műsora keretezte – a „Nem adom fel” előadása ebben a közegben extrém torokszorító volt. 

Az adománygyűjtéssel körített árverés átütő sikert aratott – a támogató kezdeményezés révén összesen 776.400 forinttal sikerült segíteni az „Összefogás az életért” segélyalapját.

(Fotó: Végh Zoltán) 

Forrás: Dunaújvárosonline

Az eredeti cikk a SZERVUSZ magazin 2022/1. számában jelent meg.