Hírek a nyugati országrészből 2022-ben

A GyőrSzeVas Egyesület évadnyitója

Eljött január utolsó szombatja, azzal pedig a Szervátültetettek Győr-Moson-Sopron és Vas Megyei Sport és Érdekvédelmi Egyesülete (GyőrSzeVas Egyesület) évnyitó találkozója. Nagy lelkesedéssel vágtunk bele január elején a szervezésbe, a győri helyszín már biztos volt, és azt is tudtuk, hogy mindenképpen szeretnénk egy újabb helyen bowlingozni, amit egy jó hangulatú vacsora követhet. Mivel pedig jó lenne valamilyen kulturális program is, jött az ötletet, hogy menjünk el az Esterházy-palotában rendezett Munkácsy-kiállításra. Facebook-csoportunkban kihirdettük a rendezvényünk időpontját, és a tervezett programokat. Kinyomtattuk Egyesületünk bemutatkozó anyagát – nemcsak az idei rövid, hanem hosszú távú céljainkat is papírra vetettük. 

Jöttek a jelentkezések, 14 tagunk tisztelt meg bennünket a jelenlétével, sajnos néhányan betegség miatt nem tudtak eljönni. Az Esterházypalota bejáratánál találkoztunk – igazi élmény volt a kiállítás. Ahogy végighaladtunk a képek mellett, fantasztikus volt látni, hogy milyen jó állapotban maradtak fenn Munkácsy festményei és milyen részletgazdagok, mesterien kidolgozottak. Nehéz lenne kedvencet választani közülük, mindegyik másért volt csodálatos. 

Azután várt minket a a bowlingterem, ahol két pályán gurítottuk a golyókat. Voltak új tagok is, akik végre kiléptek a digitális világból, és most vettek részt először ilyen találkozón. Örömmel töltött el bennünket új emberek, történetek megismerése. Ezt az érzést erősítette meg még jobban a bowling után a jó hangulatú vacsora, kötetlen beszélgetéssel. A hidegtálak – amiket előrendeltünk -, mindenki körében nagy sikert arattak.  

Beszámolót is tartott a GyőrSzeVas Egyesület vezetősége a 2022-es tervezett eseményekről:

tavasszal és ősszel tollaslabdaversenyt fogunk szervezni; nyáron Kőszegre, egyhétvégés életmódtáborba invitáljuk tagjainkat. Több közös kirándulást is szeretnénk megvalósítani, egyet a Bakonyban, az idén 10 éves Magas-Bakonyi Teljesítménytúrák rendezvényéhez csatlakozva.  

Nem utolsósorban beszámoltunk arról, hogy az egyesületünk Győr-Moson-Sopron megyei alelnöke védőnő végzettségű barátnőjével pályáztak tavaly a Richter Anna Díjra, amihez a GyőrSzeVas Egyesület is a nevét adta. Hálásak vagyunk, hisz Változás és haladás egy légvételért című projekt bejutott a döntőbe, a legjobb 12 pályamű közé.  

Mi a Richter Anna Díj?
A Richter Gedeon Nyrt. kezdeményezésének keretében olyan újszerű, megvalósítható ötleteket kíván támogatni, amelyek az oktatás és kutatás, gyógyítás, gyógyszerészet, egészségügyhöz kapcsolódó ismeretterjesztés területein kreatív, innovatív módon járulnak hozzá az oktatás vagy egészségügy színvonalához, fejlődéséhez, illetve az adott területen dolgozók mindennapjait megkönnyítik, minőségi változást hoznak a hétköznapokban. A Richter Anna Díj célja, hogy felhívja a figyelmet az egészségtudatosság, a társadalmi jóllét fontosságára, inspirálja az egészségügy, oktatás, kutatás, gyógyszerészet területein dolgozó szakembereket. A Richter Gedeon Nyrt. a Richter Anna Díj zsűrije és a közönség által legjobbnak ítélt ötleteket díjazza, kivitelezéséhez anyagi támogatást nyújt, megmutatja azokat a nagyközönségnek, sajtónyilvánosságot biztosít számukra, és segíti megvalósulásukat. 

Reméljük, hogy idén több támogatót is sikerül találni, illetve több pályázatot is be tudunk adni.

A legfontosabb, hogy még több működési területünkön élő sorstárshoz szeretnénk eljutni. 

Kopcsándi Stefánia  


Az eredeti cikk a SZERVUSZ magazin 2022/1. számában jelent meg.