Öt éves jubileum

Májtranszplantáció 5 évvel ezelőtt

Egyesületünk egyik vezetője, Kovács Judit ebben 2022. január hónapjában töltötte be 5. májszületésnapját, mint transzplantált. Az ő beszámolóját olvashatjátok ebből az alkalomból.

Egyesületünk egyik fő célja hogy segítsünk tagjainknak nem csak a transzplantáció előtt, hanem a műtét utáni felépülésben is. A betegségben eltöltött évek után a testnek és léleknek is szüksége van rehabilitációra.

Nektek, akik még a szervátültetésre vártok, kívánunk kitartást, hitet a várakozáshoz!

Nektek, akik a transzplantáció után álltok, pedig  gyors felépülést, új minőségi életet!

Kívánjuk, hogy mindannyian megtaláljátok azt a sportot, szabadidős programot, elfoglaltságot, ami segít nektek majd ebben.

5 éves vagyok! 2017.01.04-én, 5 évvel ezelőtt májtranszplantáció által mentették meg az életem. Minden évben megemlékezem erről a napról. Mert az én életem itt az állapotom miatt véget ért volna, de egy ismeretlen Donornak és az életmentő műtétnek hála  kaptam még esélyt az életre. 

Ritkán csinálok számadást az életem kapcsán, de most visszatekintek mi minden történt velem az elmúlt 5 év alatt – a májtranszplantáció óta. 

20 évnyi kihagyás után újra elkezdtem fotózni, túrázni a rehabilitációm érdekében. Sikerült 4 fotótanfolyamon is képezni magam, megszereztem a fotográfus végzettséget, bár továbbra is csak hobby és művészet maradt számomra a fotózás. A túrázás újra élményeket és feltöltődést hozott az életembe. Túl vagyok első magashegyi túrámon is. A Rax 2007 m-es megmászása örök élmény marad. A Covid helyzet miatt évek kiestek a hegyi túrázásból, de ezt az időt felhasználtam két újabb szakma megtanulására a munkám mellett. Persze nem csak én tanultam ennyit. A gyerekeim elballagtak közben az általános iskolából, lányom idén már érettségizik.. Felnőtt…

Az elmúlt 5 év sok-sok élményt hozott, néha nehézséget, rossz döntéseket is.

De még  az emberi hibák, a tévedéseim, akár rossz döntéseim is azt bizonyítják, hogy még játszhatom ezt a csodás játékot, amit úgy hívnak: ÉLET! 

A szívemben pedig nagyon nagy hála van… Mert kaptam időt.. 

Időt, hogy felnevelhessem a gyerekeimet. Időt, hogy új célokat tűzhessek ki. 

Kovács Judit 


Az eredeti cikk a SZERVUSZ magazin 2022/1. számában jelent meg.