Lehet a zene mindenkié?

A Magyar Zene Háza olyan intézmény, ahol a látogatók megismerhetik a zene születését, történetét.

A Pest Megyei Szervátültetettek Egyesülete november 5-én látogatást tett az év elején a közönség számára megnyílt Magyar Zene Házában.

Először az állandó kiállítást tekintettük meg: A természetes fénytől tudatosan elzárt szint, mint egy álomvilágban, élmények labirintusát alkotja. A kiállítás az európai és a magyar zene történetét mutatja be a zeneművészet születésétől napjaink popzenéjéig. 

Ezt a körülbelül kétórás programot mindenki saját tempójában járhatja végig. Ezután egy vezetett épületséta keretében tudhattunk meg információkat az épületről és környékéről. Végül utolsó program a kreatív hangtérben zárult, egy újabb állomás a zene világának felfedezésében.

Ebben a térben olyan szerkezetek helyezkednek el, amelyekkel létre tudjuk hozni a zene elemeit, és egyben tárgyiasul magának a létrehozásnak a folyamata is. A hang magassága, rezgése, színe, ritmusa várja, hogy elmés szerkentyűk segítségével elővarázsoljuk és tanulmányozzuk természetét. Itt kipróbáltuk, milyen lenne egy egyesületi zenekar, de az első próba után egyelőre elvetettük az ötletet. Megnyugtatunk mindenkit, a következő Trapi-napon (még) nem mi fogunk játszani, bár remek játék gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

Mindenkinek ajánljuk ezt a programot, nézzétek meg Ti is ezt az értékes kulturális létesítményt!

                                                                                   Persa Tímea és Dobos Judit

Az eredeti cikk a SZERVUSZ magazin 2022/2. számában jelent meg.