Őszi éremkollekció Esztergomból

Monostori Csaba esztergomi dializált sorstársunk kiemelkedő sportteljesítményeiről már többször is beszámoltunk.

Elkötelezett futó, és a dialízis kezelése mellett mindent megtesz azért, hogy magát a lehető legjobb fizikai állapotban tartsa. Az ősz folyamán sem tétlenkedett, négy futóversenyen is elindult és célba is ért.

Teljesítettem az Esztergomi félmaraton 21,095 m-es távját, a Budapest maraton teljes 42,195 m hosszát, a Puskás Arénában az 5.000 méteres Aréna futást, valamint a Pilis hegyi futóverseny 31.000 méteres útvonalát – meséli Csaba.

Nekem egy-egy futóverseny a kikapcsolódást és a feltöltődést jelenti.

Mindezek mellett nagyon tudatosan készülök a szervátültetésre, mert tudom, hogy nem mindegy, hogy milyen fizikai állapotban kerül sor a műtétre.

A jövő héten ismét valami újdonságot szeretnék véghez vinni!

Sikerült néhány dializált betegtársam számára átadnom egy petanque -verseny meghívást, és négyen képviseljük majd az esztergomi művese állomást a Népszigeten. Remélem, nem jön közbe nekik semmi, és tényleg nem csak egyedül leszek ott Esztergomból. Próbálom a sorstársaimat meggyőzni arról, hogy attól, hogy az ember krónikus betegséggel él – ami a hétköznapi prés közben óriási teherként nehezedik mindenkire – érdemes eljönni az ilyen tömegsportrendezvényekre, mert a nevezési díjért nem csak a sportolás lehetőségét, hanem annál jóval többet kap mindenki. Közösségi élményt és örömöt, célokat és motivációt. Jóval gazdagabban tér haza, és sokkal jobban bírja majd a rá váró egyéb feladatokat is.

A Szövetség Sporteseményeire is szeretnék meghívni majd minél több sorstársat.

Ők is hadd tapasztalják meg a kimoccanás, az együtt sportolás, és az egyéni célok elérésének jóleső érzését. Talán még a családjuk is boldogabb lesz, ha azt látják, hogy a szeretteik milyen örömmel az arcukon lépik majd át az otthonuk küszöbét egy-egy ilyen rendezvények után -fejezi be Csaba gondolatait.

Csaba példája nagyon motiváló lehet mindenki számára. Reméljük, hogy minél több sorstársat sikerül maga köré gyűjtenie.

Berente Judit

Az eredeti cikk a SZERVUSZ magazin 2021/3. számában jelent meg.