Őszi rendezvénydömping Heves megyében

Szervátültetettek Heves Megyei Sport- és Érdekvédelmi Egyesülete prorgramokban gazdag őszt tudhat maga mögött

Egyesületünk 2022. évi rendezvényeinek nagy többsége szeptember és október hónapokban zajlott le. Szeptember második szombatján, a Felsőváros egészségnapján kezdtük az idei Hepatitis-C -szűrésünket. A jó hangulatú rendezvényen már nemcsak a szűrést végeztük, hanem hagyományt teremtve a Petanque bemutatónkat is megtartottuk, amin az idén is sok érdeklődő ismerkedett meg ezzel a játékkal.

Egy héttel később Eger Civil Ünnepén ismét szűrést csináltunk, és természetesen folytattuk a kiemelt sportág megismertetését az egri közönséggel. Mind a két alkalommal pozitív mérleget mutathatunk fel, mert csak negatív szűrési eredményeket dokumentálhattunk.

Nagy fába vágtuk a fejszénket, önkéntes munkában nekifogtunk egy teniszpálya felújításának. Hosszas tervezés, szakmai egyeztetés és előkészületek után július végén nekiláttunk a munkálatokhoz, de a több hónapos szárazság után pont ezen a hétvégén szakadt le az ég. Szombat délután hatalmas eső kergette szét 14 fős csapatunkat, így aztán szüneteltetnünk kellett a folyamatot. A szeptember azonban tettre készen talált bennünket, mint a jó iskolásokat. Szeptember utolsó hétvégéjén pedig sor került a teniszpálya felújításának folytatására. Maroknyi, lelkes csapatunk az időjárástól nem zavartatva felhordta és lehengerelte az első réteg salakot, folyamatos vibrációs tömörítés mellett. A közös munka a csapatépítő tréning legjobb formája. Nagyon hasznos, hangulatos és tartalmas hétvégét töltöttünk együtt, nem csak jobban megismerve egymást, de a teniszpályával is sokat haladtunk. Sajnálom, hogy távolabb élő tagjaink nem tudtak nagyobb létszámmal részt venni az eseményen, és remélem, a jövőben ez megváltozik, és aktívabb sportolással jobban tudunk vigyázni az egészségünkre.

Októberben 12 fővel vettünk részt a Szervátültetettek Országos Találkozóján. Mindenki pozitívan értékelte a tapasztalatokat. Jól éreztük magunkat, jók voltak a programok, beszélgetések, előadások.  Egyesületünkből 3 tag munkáját is elismerő oklevéllel jutalmazta a szövetség. Várjuk a jövő évi találkozást, aminek a tervek szerint Eger ad otthont.

A következő hétvégén pedig petanque-versenyen voltunk Debrecenben három versenyzővel. Ismét sikerült eredménnyel zárnunk a tornát. Gáspárné Kincses Erzsike megnyerte a nők csatáját, és aranyéremmel zárt. A fiúk mezőnyében Kovács József és Várkonyi József a párosban a 3. helyen végeztek, és vehették át az bronzérmet.

Fodor József

Az eredeti cikk a SZERVUSZ magazin 2022/2. számában jelent meg.