Kikapcsolódás és pihenés a Duna-partján

A Szervátültetettek Szabadidősport Egyesülete közösségépítő rendezvényét szervezte meg nyáron. Nagyon kedves, lelkes kis csapat érkezett meg június 27- én Baracsra. A Duna – partján elhelyezkedő csodás pihenőpark adott otthont nekünk erre a pár napra. Mesés meleg napok, kellemes, érdekes programok vártak ránk.

Az első reggelt Mihalek Renáta jógaoktatóval kezdtük: „Kellemes környezetben egy nagyon nyitott társasággal gyakorolhattam együtt. Rövid ráhangolódással, légzőgyakorlattal indítottunk, majd egy könnyed, teljes testet átmozgató gyakorlással folytattuk, és jóga nidrával zártuk az órát. Köszönöm nektek!” Ezt a szép napot Tőke Dórával folytattuk: „Hihetetlen volt az a kedvesség és nyitottság, amivel a nyári tábor résztvevői fogadtak. Sokan kipróbálták az Access Bars kezelést, öröm volt látni a változást az arcokon. Köszönöm! Remélem lesz még lehetőségünk a közös együttműködésre!”

A mozgás fontos része az életünknek!

Délután a Jankovich Kúria következett. Rácalmáson található, csodálatos hely. Ezt nem hagyhattuk ki. Gál Marika turisztikai referens várt minket nagy szeretettel. Vezetésével végigjárhattuk az aktuális kiállításokat. Sokat beszélgettünk, kérdeztünk tőle. Megnéztük a csodás épületeket és a kertet is. Elfáradtunk a nagy melegben. Marika készült nekünk parasztlangallóval, amit ő maga sütött, és finom, hűs limonádéval olthattuk szomjunkat. Hazafelé indulva még fényképezkedtünk az udvaron kiállított tökhintóban.

Következő napon ellátogattunk Dunaújvárosba, a Papírmúzeumba. Gyönyörű, színes kiállítás az ottani, és mindezek mellé egy izgalmas tárlatvezetést kaptunk. Annyi a látnivaló, hogy oda még egyszer vissza kell térnünk. Láthattunk ott régi papírpénzeket, reklámkiadványokat, könyveket, folyóiratokat, korabeli Bibliát. Megismerkedtünk a papírkészítés történetével és rejtelmeivel. Ha már ott voltunk, néhányan kipróbáltuk a papírmerítést is. Kellemes fáradtsággal tértünk vissza szállásunkra, ahol várt a finom ebéd. Élelmezésünkről Boda Richárd séf gondoskodott. Bőséges és finom ételeket tálalt nekünk, napi háromszor. Mihók Barbara gyógytornász mozgatott meg minket. Szakértelme, alázatos és kedves személyisége üdítően hatott ránk. A torna után volt is sok- sok kérdésünk hozzá.

Eljött az utolsó délután, este. Kedves vendégünk érkezett: Segal Viktor séf, gasztronómiai tanácsadó. Hálásak vagyunk, hogy elfogadta meghívásunkat, és együtt elkészítették Ricsivel a búcsúvacsoránkat. Ízletes, finom bográcsos készült. Kellemes délutánt, hangulatos estét töltöttünk együtt Viktorral. Közvetlen, kedves természetű ember, aki azonnal otthon érezte magát ezen a csodás helyen és köztünk. Nagyon szépen köszönjük! Reméljük, mielőbb és még sokszor együtt lehetünk Vele.

Összegezve: kicsit sűrű, ám kellemes programokkal teli napok voltak ezek. Azért volt idő a gyönyörű Duna- parton sétálni, és esténként beszélgetni, zenét hallgatni is. Szuper volt együtt lenni!

Pálfi Andrea

Az eredeti cikk a SZERVUSZ magazin 2022/2. számában jelent meg.