Új helyen az iroda!

Megszámlálhatatlan forduló után a negyedik emeleten

Ahogy Séra Attila említette, a Szövetség szintet lépett.

Azonban nem csak szervezeti viszonylatban, hanem fizikailag is. Egészen a Magyar Sport Háza 4. emeletére. Az alábbiakban elmesüljük, hogyan vezetett utunk az új irodába. 

A jóba könnyű beleszokni, így mára elmondhatjuk, hogy belaktuk a rendelkezésünkre álló teret, és jól érezzük magunkat.  

2021 novemberére ténnyé vált, ami korábban híresztelés szintjén már felmerült: a Magyar Sport Háza irodánknak is otthont adó földszintjének egy részét bölcsődévé alakítják. Megnéztünk néhány kiadó helységet a kínálatból, és sikerült kiválasztani egy számunkra ideálisnak tűnő helyet. Ez a hely egy 3 egymásba nyíló szobából álló tágas iroda a 4. emeleten. Az új otthonunk.

Gyorsan eldöntöttük, hogyan osztjuk el egymás között a rendelkezésre álló teret. Lelki szemeink előtt már láttuk az új birodalmunkban folyó munkát. 

Ahhoz azonban, hogy addig eljussunk, még komoly szervezést igénylő, kemény munka állt előttünk. Miután egyeztettünk a bútorainkat költözésre kész állapotba szétszerelő szakemberrel, kiderült, hogy a 2022-es év első munkanapján neki tudunk látni a csomagolásnak. 

A nyári segélyszállítmányokhoz lényegesen több dobozt kaptunk a szükségesnél, így ezeket felhasználva volt hova tenni a rengeteg dossziét, aktát, kupákat és minden mást, ami a régi irodákat megtöltötte. Kézikocsinkat és a liftet kihasználva megszámlálhatatlan fordulóval három napon át hordtuk fel a teli dobozokat, újság- és könyvkötegeket az új helyünkre. 

A Szövetség dolgozóin kívül önkéntesek is jöttek, hogy önzetlen munkájukkal megkönnyítsék a költözködést. Heczendorfer Attila és Karádi Péter idejüket és erejüket nem kímélve emeltek, pakoltak, cipekedtek. Segítséget kaptunk a BMSK-dolgozóitól is. 

Körülbelül 2 hét kellett ahhoz, hogy nagyjából visszatérjünk a megszokott mederbe, miután Szekeres Máté és Ligeti Kristóf az informatikai rendszer újraépítésével is végeztek. Eleinte még spártai körülmények között folyt a munka, mert a korábbi irodáinkban meglévő bútorok szinte „elvesztek” az új, tágasabb helyen.

Pont úgy dolgoztunk, ahogy egy lakás költöztetése után a lakók az új otthonukban elkezdik új életüket. Dobozokból szedtük elő az éppen szükséges dolgokat, iratokat stb. Mivel egy elszámolási időszak kellős közepén voltunk, ez Székelyné Ilire, a gazdasági vezetőnkre dupla terhet rótt, de szokása szerint keményen állta a sarat. 

Március végére, az előre megadott határidő előtt több héttel elkészültek az új irodabútorok nagy része, amikbe bepakolva végre minden a helyére került. 

Így sok hónap után már mindannyian elmondhatjuk, hogy belaktuk a rendelkezésünkre álló teret. Jól érezzük magunkat a tágas helyen, hiszen a jóba könnyű beleszokni!

Bár néhány szempontból hiányzik a régi helyünk – ott távol voltunk a forgalomzajától, és ha pihentetni akartuk a szemünket, rózsabokrokat nézhettünk az ablak előtt – és még vannak, akik ott keresnek bennünket, hatalmas előrelépés ez a Szövetség számára.

Olyan változás, ami a munkánkat még hatékonyabbá teszi a szervátültetett emberek szolgálatában. 

Kotáné Cziegler Andrea

Az eredeti cikk a SZERVUSZ magazin 2022/1. számában jelent meg.